Verbeek raadt Ajax-transfer niet aan: 'Dan zou ik niet graag vertrekken'

Verbeek raadt Ajax-transfer niet aan: 'Dan zou ik niet graag vertrekken'

28-04-2016 12:16
21

De kans bestaat dat Klaas-Jan Huntelaar in de zomer terugkeert naar Ajax, al kan het een kwestie van de lange adem worden voor de Amsterdammers. Gertjan Verbeek begrijpt dat de 32-jarige spits van Schalke 04 in beeld is.

"Als ik trainer van Ajax zou zijn had ik hem er heel graag bij gehad", vertelt Verbeek aan ELF Voetbal Magazine. De huidige trainer van VfL Bochum werkte bij sc Heerenveen succesvol samen met Huntelaar. De twee hebben nog steeds contact. "Klaas-Jan is een jongen die sowieso naar mensen luistert, maar uiteindelijk gaat hij wel zijn eigen weg. Hij neemt zijn eigen beslissingen."

Verbeek denkt dat Huntelaar 'nog wel een paar jaar' op topniveau mee kan. "Waarom zou hij niet nog twee à drie jaar mee kunnen? Hij is nooit de snelste geweest, dus dat is ook zijn probleem niet. Ambitie, dáár gaat het om." Maar: "Zolang hij fit is en een dragende kracht bij Schalke zou ik niet graag vertrekken. Als hij echt een bijrol zou krijgen, dan misschien wel."

Voor de concurrentiestrijd met de tien jaar jongere Arek Milik, die de laatste maanden aan de lopende band scoort, hoft Huntelaar niet bang te zijn, denkt Verbeek."Milik kan nog heel veel van Klaas-Jan leren. Looplijnen, aanname, positie kiezen, meevoetballen. Fysiek is Klaas-Jan ook beter. Maar Milik is jonger, dat is ook duidelijk."