Update: Van Geel legt uit: Het is een licentie-eis van de KNVB

Update: Van Geel legt uit: "Het is een licentie-eis van de KNVB"

28-04-2016 23:20
18

Het tweede elftal van Feyenoord zal volgend seizoen opnieuw in de reservecompetitie spelen, zo meldt RTV Rijnmond. De club wil niet deelnemen aan de voetbalpiramide door het drukke programma dat volgend seizoen afgewerkt moet worden.

Door het winnen van de KNVB Beker is Feyenoord verzekerd van de groepsfase van de Europa League voor volgend seizoen. De standaarddeelname aan de KNVB Beker en de Eredivisie komt daar nog bovenop, waardoor het een druk seizoen zal worden voor de Rotterdammers. De strakke regelgeving omtrent het spelen van betaald voetbal (zoals Jong PSV en Jong Ajax doen), laat het niet toe dat er veel gewisseld wordt tussen de selecties.

Feyenoord heeft niet genoeg contractspelers om twee selecties te vullen voor een betaald voetbalteam. "Onze keuze is mede ingegeven door het feit dat wij slechts 35 contractspelers hebben en er komend seizoen naast de Eredivisie- en bekerwedstrijden minimaal zes Europa League-duels gespeeld moeten worden", licht technisch directeur Martin van Geel toe tegenover RTV Rijnmond.

Update 23.20 uur: In gesprek met Voetbal International benadrukt Van Geel dat het voor Feyenoord simpelweg geen optie was om de beloften terug te trekken uit de reservecompetitie. "Het is een licentie-eis van de KNVB", aldus de td. Feyenoord is sowieso van plan om samen te gaan werken met RKC Waalwijk en FC Den Bosch. Aan dat voornemen verandert niets, belooft Van Geel. "Het feit dat we ons nu in hebben geschreven voor de reservecompetitie heeft geen gevolgen voor eventuele samenwerkingsverbanden."