Goudeerlijke Soldado legt uit: 'Daarom ben ik niet geslaagd bij Tottenham'

Goudeerlijke Soldado legt uit: 'Daarom ben ik niet geslaagd bij Tottenham'

28-04-2016 19:11

Roberto Soldado is inmiddels helemaal opgebloeid bij Villarreal, nadat zijn periode bij Tottenham Hotspur nooit succesvol werd. De Spaanse spits steekt daarvoor de hand in eigen boezem.

Soldado kwam in totaal 52 wedstrijden voor The Spurs uit en wist daarin slechts zeven keer te scoren. "Ik denk dat mijn hoofd me uiteindelijk in de steek heeft gelaten in mijn tijd bij Tottenham. Op de een of andere manier klopte het allemaal niet", vertelt de spits in gesprek met The Guardian. "Misschien was mijn transfersom te hoog of legde ik mezelf te hoge verwachtingen op."

"Ik had het gevoel dat als ik de makkelijkste kansen zou missen, de kleinste dingen niet mee zouden zitten. Mijn familie kon ook niet helemaal aarden, maar dat komt ook omdat op professioneel vlak niet alles even lekker liep. Al die kleine dingen stapelen zich op, totdat er een punt komt waarop je zegt: dit kan zo niet langer. Daarom moest ik afgelopen zomer iets nieuws aangaan."

Bij Villarreal is Soldado weer helemaal de oude. De spits staat met de Spaanse club op een geweldige vijfde plaats in de competitie en speelt donderdagavond in de halve finale van de Europa League tegen Liverpool.