Weggestuurd bij Ajax: Teleurgesteld in het feit dat ik te weinig krediet kreeg

Weggestuurd bij Ajax: "Teleurgesteld in het feit dat ik te weinig krediet kreeg"

28-04-2016 20:34
12

Pablo Rosario kreeg afgelopen zomer van Ajax te horen dat hij moest vertrekken bij de Amsterdamse club. Dit seizoen bloeit de negentienjarige middenvelder op bij Almere City. Zijn uitstekende prestaties in de Jupiler League leidden zelfs tot een oproep voor Oranje onder 19. 

In 2014 begon volgens Rosario 'de ellende' bij Ajax. "In mijn laatste jaar raakte ik geblesseerd aan mijn lies. Drie á vier maanden lag ik eruit. Toen waren ze helaas klaar met mij en vonden ze dat ik weg moest", legt hij uit aan ELF Voetbal Magazine. "Ajax verwachtte dat ik door mijn liesblessure het volgende seizoen niet honderd procent zou zijn."

Die mededeling kwam uiteraard hard aan. "Ik was teleurgesteld in het feit dat ik te weinig krediet kreeg, die ik wel verdiende. Drie jaar lang had ik alles gespeeld en alle trainers waren tevreden over mij. Door een stomme blessure kan er in een jaar veel veranderen. Gelukkig was er wel een Plan B. Doordat Ajax een samenwerking had met Almere City hebben ze de optie gegeven om daar te voetballen."

Deze jaargang speelde Rosario 33 competitieduels voor Almere City. Hij scoorde in totaal drie keer. Bovendien won de club met Rosario op het middenveld een periodetitel, waardoor hoop op promotie naar de Eredivisie nog altijd leeft.