Afzwaaiend talent rekent af met Feyenoord: Toen kwamen ze wél met een plan

Afzwaaiend talent rekent af met Feyenoord: "Toen kwamen ze wél met een plan"

28-04-2016 21:46
9

De zestienjarige Tahith Chong maakt komende zomer de overstap van Feyenoord naar Manchester United, zo werd eerder deze maand bekend. Volgens de tiener hebben de Rotterdammers zijn veelbesproken vertrek geheel aan zichzelf te wijten. 

"Het was mijn bedoeling om bij Feyenoord te blijven, maar er was geen plan voor mij gemaakt. Toen ik bekend maakte dat ik weg wilde, kwamen ze wél met een plan. Dat was te laat", legt de vleugelaanvaller uit in gesprek met ELF Voetbal Magazine. 

Meerdere Engelse clubs waagden een poging om Chong - die uitkomt voor de B1 - binnen te hengelen. Hij koos bewust voor United. "Hier en bij Arsenal komen jonge spelers eerder aan de bak dan bij Chelsea en Manchester City. Bij Manchester United had ik een beter gevoel. Dat voel je direct als je binnenloopt bij zo'n club."

Chong is zeker niet de eerste Feyenoorder die op jonge leeftijd vertrekt uit Rotterdam om het avontuur aan te gaan in Engeland. In het recente verleden verkasten onder meer Jeffrey Bruma en Karim Rekik nog voordat zij hun debuut in het eerste elftal hadden gemaakt.