Van Gaal zocht naar kopie van weergaloze ex-Ajacied: Ik hou van je

Van Gaal zocht naar kopie van weergaloze ex-Ajacied: "Ik hou van je"

Gepubliceerd: vrijdag 29 april 2016 om 09:27vr 29-04-2016 om 09:27

Jari Litmanen is geliefd bij Ajax, maar ook zijn oud-trainer Louis van Gaal houdt nog steeds van de Fin. De clubheld van de Amsterdammers zorgde in de jaren negentig voor veel mooie momenten en die zijn niet vergeten.

"Ik ben in mijn carrière altijd op zoek gegaan naar een kopie van jou. Een groter compliment kan ik je niet geven", zegt Van Gaal in een speciale boodschap, die door Langs de Lijn werd opgenomen voor Litmanen. "Jari... Ik dank je voor wie je bent. Ik hou van je. Heel veel geluk en gezondheid."

De liefde blijkt wederzijds. "Mooie woorden, op de manier van Louis. Typisch Louis, zo ken ik hem. Voor mij was hij veruit de beste trainer die ik ooit heb gehad", reageert Litmanen verrast en vol lof. Namens Ajax speelde de Fin in 179 duels mee, waarin hij tot 96 goals kwam.

Overigens merkte Ajax Litmanen niet als eerste Nederlandse club op. "Mijn eerste contact in Nederland was met Roda JC. Ik ben daar in oktober, november 1990 geweest. Maar het probleem was dat ze daar te veel buitenlanders hadden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws