De Tien: beste tackelaars op de Europese velden

De Tien: beste tackelaars op de Europese velden

29-04-2016 10:10
2

De aandacht gaat vaak uit naar de prachtige acties van aanvallers of precieze passes van creatieve middenvelders. Voor de hard werkende verdedigers blijven vaak weinig lovende woorden over. Toch zijn deze mannen van groot belang voor een team, daarom vandaag in De Tien: de beste tackelaars op de Europese velden.

10. Marten de Roon (87 succesvolle tackles)
Marten de Roon doet het uitstekend bij Atalanta. De Nederlandse verdedigende middenvelder speelt wekelijks in de Serie A en is een ware stofzuiger. De Roon maakte dit seizoen 87 succesvolle tackels in 33 optredens.

 

9. Erik Pieters (87 succesvolle tackles)
Net als De Roon maakte ook Erik Pieters dit seizoen 87 succesvolle tackels. De linksback van Stoke City kwam dit seizoen 32 keer in actie voor zijn club, waarmee hij op de negende plaats staat.

 

8. Julian Baumgartlinger (87 succesvolle tackles)
Julian Baumgartlinger maakt zijn minuten bij Mainz in de Bundesliga. De verdedigende middenvelder speelde dit seizoen 29 wedstrijden, waarin hij 87 succesvolle tackles maakte. Baumgartlinger staat op de zevende plaats, omdat hij minder wedstrijden dan Pieters en De Roon speelde.

 

7. Gelson Fernandes (92 succesvolle tackles)
Gelson Fernandes speelt als middenvelder voor AC Rennes in de Ligue 1. De Zwitser speelde dit seizoen 30 wedstrijden, waarin hij tot dusver 92 succesvolle tackles maakte. Fernandes staat daarmee op de zesde plek.

 

6. Marvelous Nakamba (92 succesvolle tackles)
Marvelous Nakamba vertegenwoordigt de Eredivisie in deze top-tien. De Zimbabwaanse middenvelder van Vitesse mocht dit seizoen 28 keer aantreden voor de Arnhemmers, waarin hij 92 succesvolle tackles uitvoerde. Nakamba speelde minder wedstrijden dan Fernandes, waardoor we hem terugvinden op de vijfde plaats.

 

5. Filipe Luis (96 succesvolle tackles)
Filipe Luis kwam tot dusver tot 30 optredens namens Atlético Madrid. De Braziliaanse linksback schuwt de duels niet, getuige de 227 duels die hij in totaal aan ging. Luis maakte 96 succesvolle tackles dit seizoen, wat hem de vijfde plaats oplevert.

 

4. Dennis Appiah (97 succesvolle tackles)
Dennis Appiah speelde dit seizoen 35 wedstrijden voor Caen, het hoogste aantal wedstrijden uit deze top-tien. De Franse middenvelder van Caen staat op plaats vier met 97 succesvolle tackles.

 

3. Jean-Daniel Akpa-Akpro (98 succesvolle tackles)
Jean-Daniel Akpa-Akpro is een Ivoriaanse voetballer die uitkomt voor Toulouse. De middenvelder kwam dit seizoen 31 keer in actie voor zijn club, waarin hij 98 succesvolle tackles maakte.

 

2. Idrissa Gueye (99 succesvolle tackels)
Idrissa Gueye tikt de 100 tackle dit seizoen nog net niet aan. De Senegalese middenvelder van Aston Villa staat momenteel op 99 succesvolle tackles.

 

1. N'Golo Kanté (111 succesvolle tackels)
N'Golo Kanté staat op plaats één met 111 succesvolle tackles in 34 wedstrijden. De Franse motor van Leicester City is daarmee de enige speler in deze top-tien die meer dan honderd tackles heeft gemaakt.