UEFA Cup: vd Vaart en Hasselbaink scoren

21-10-2005 00:46

CSKA Sofia - Hamburger SV 0-1 Rafael van der Vaart is van onschatbare voor de Duitsers van Hamburger SV. Wéér bleek de Amsterdammer van een doorslaggevende waarde, toen hij na 56 minuten de score opende in het duel met CSKA Sofia. Het bleek ook meteen de eindstand, waardoor Hamburger SV goede zaken doet omtrent plaatsing voor de volgende ronde. Het doelpunt kwam tot stand toen de verdedigers van de thuisploeg Van der Vaart iets te veel ruimte en tijd gaven, het gevolg was een schitterende uithaal die belandde in de kruising. Grasshoppers - Middlesbrough 0-1 Middlesbrough kende in de competitie een valse start, maar in de UEFA cup presteren de Engelsen duidelijk beter. Middlesbrough won door een doelpunt van Nederlander Hasselbaink, voor wie het seizoen nu echt begonnen lijkt. Hij had hiervoor nog niet gescoord dit seizoen. Tromso - AS Roma 1-2 AS Roma pakte een belangrijke uitzege bij Tromso. Het werd, misschien ietswat geflatteerd, 1-2 voor de Italianen. De winnende treffer viel pas in de slotfase, waarin Perrotta (AS Roma) ook nog eens mocht vertrekken met een rode kaart. In de eerste helft had Kufour de bezoekers op een 0-1 voorsprong gezet, waarna Arst de score gelijk had getrokken. Besiktas - Bolton Wanderers 1-1 De Turken van Besiktas speelden gelijk tegen Bolton Wanderers. Ailton, de oud-spits van Werder Bremen en Schalke ´04, opende de score in de zevende minuut. Borgetti bracht Bolton Wanderers nog voor rust op gelijke hoogte: 1-1.