'Film' komt ten einde in Italië: Ik ben niet langer de hoofdrolspeler

'Film' komt ten einde in Italië: "Ik ben niet langer de hoofdrolspeler"

29-04-2016 14:56
1

Een indrukwekkende loopbaan bij het Italiaanse Udinese komt ten einde. Na 226 doelpunten in 439 wedstrijden stopt spits Antonio Di Natale bij 'zijn' club. Het betekent echter nog niet het definitieve einde van de carrière van de 38-jarige Italiaan.

"Dit zijn twaalf fantastische jaren geweest. Mijn carrière bij Udinese was net een film, maar ik ben niet langer de hoofdrolspeler. Ik verlaat de club met opgeheven hoofd", zegt Di Natale tijdens een persconferentie. "Het zijn de twaalf beste jaren van mijn leven geweest. Ik ben trots op wat ik heb bereikt. Het is emotioneel om straks afscheid te nemen."

De Italiaan moet nog een beslissing nemen over de verdere toekomst. "Dat moet ik nog bekijken. Voor nu is Udinese het belangrijkste", zegt Di Natale. "Ik stop niet met voetballen. Ik kan nog mee."

In de laatste drie wedstrijden moet Udinese er nog even aan trekken om niet te degraderen uit de Serie A. Di Natale staat door een spierblessure al een tijdje aan de kant, maar hij hoopt voor het laatste competitieduel fit te zijn.