Geen walk-over voor Ajax: We gaan de poorten zeker niet opengooien

Geen walk-over voor Ajax: "We gaan de poorten zeker niet opengooien"

29-04-2016 16:28
17

FC Twente gaat zondagmiddag op bezoek bij Ajax. René Hake, trainer van de Enschedeërs, is blij met het feit dat zijn ploeg een rol van betekenis kan spelen in de titelrace.

Een stunt van Twente op Ajax zou goed nieuws betekenen voor PSV. Hake kijkt echter alleen naar zichzelf. "Dat geeft de wedstrijd van zondag ook voor ons een bijzondere lading. Al zijn wedstrijden tegen Ajax altijd topwedstrijden, zeker voor een club als FC Twente", zegt de trainer op de clubsite.

"We kunnen vrijuit voetballen, maar dat betekent zeker niet dat we de poorten open gooien, dat zou heel naïef zijn. Voor ons valt er namelijk ook veel te winnen. Op de ranglijst over 2016 staan we op een vierde plaats. Na de winter hebben we een goede reeks neergezet en dat willen we doortrekken en niet zo maar weggeven."

Hake, die Hakim Ziyech ziet terugkeren van een schorsing, spreekt van 'nog twee mooie wedstrijden dit seizoen'. "Waarbij voor de tegenstander nog veel op het spel staat. Dat is altijd beter dan wanneer dat niet het geval is. Bovendien wil je de 1.000 supporters in het uitvak absoluut wat bieden."