Indrukwekkende Kluivert tekent bij Ajax: 'Ik wil mijn eigen naam krijgen'

Indrukwekkende Kluivert tekent bij Ajax: 'Ik wil mijn eigen naam krijgen'

29-04-2016 17:21
2

Justin Kluivert tekende vrijdag een driejarig contract bij Ajax. De zestienjarige zoon van Patrick Kluivert staat te boek als een zeer groot talent en hoopt niet alleen in de voetsporen van zijn vader te treden, maar zelfs nog beter te worden.

"Hij gaat een beetje in de voetsporen treden van zijn vader", glundert een trotse vader Kluivert in gesprek met Ajax TV. "Daar ben ik heel erg trots op. Wij kennen als geen ander de filosofie van Ajax. (…) Als Justin zo doorgaat, dan kan hij heel ver komen. De kwaliteiten heeft hij al laten zien, maar ik denk dat er nog veel meer in zit. We gaan er met z'n allen aan werken om dat eruit te halen, zodat hij klaar is voor het grote werk."

Voor Justin zelf was het ondertekenen van het contract ook een geluksmoment. Hij legt de lat in ieder geval hoog. "Je wordt altijd vergeleken met je vader, dat is wel leuk. Dan heb je ergens om naartoe te werken, om beter te worden dan je vader. Zeker weten, ik probeer ook mezelf te worden. Daarvoor probeer ik beter te worden dan mijn vader. Dan word ik niet alleen vergeleken met mijn vader, maar krijg ik zelf een eigen naam. En dan ben ik misschien niet meer de 'zoon van'."