'Kleine ramp' dreigt voor laagvlieger: Moeten de club bij elkaar zien te houden

'Kleine ramp' dreigt voor laagvlieger: "Moeten de club bij elkaar zien te houden"

30-04-2016 16:07
10

Het zou voor SC Cambuur 'een kleine ramp' zijn als de club dit seizoen inderdaad degradeert uit de Eredivisie. Trainer Marcel Keizer legt uit waarom. 

"Je verliest belangstelling, misschien wat sponsoren... We moeten de club bij elkaar zien te houden", aldus de oefenmeester in gesprek met de NOS. Keizer nam eerder dit jaar het stokje over van de opgestapte Henk de Jong. Onder leiding van de Amsterdamse trainer speelde Cambuur negen wedstrijden. Slechts één keer werd er gewonnen. 

De laatste keer dat Cambuur degradeerde, kostte het de club uit Leeuwarden liefst dertien jaar om weer terug te keren op het hoogste niveau. Of zo'n scenario nu weer dreigt? "Dat hangt ook af van het budget. Maar ik vind wel dat we in ieder geval bij de eerste drie van de Jupiler moeten eindigen en binnen een aantal jaar terug moeten zijn in de Eredivisie. Zo'n club zijn wij ook: onderkant Eredivisie, bovenkant Jupiler League."

Cambuur móet de resterende twee competitieduels winnen om niet op de laatste plaats te eindigen. Zondag wacht het uitduel met PSV. Een week later krijgt de hekkensluiter Excelsior op bezoek.