'Twente hield garantstelling geheim; club wilde 48 miljoen van ex-bestuurders'

'Twente hield garantstelling geheim; club wilde 48 miljoen van ex-bestuurders'

Gepubliceerd: zaterdag 30 april 2016 om 20:29za 30-04-2016 om 20:29

Twente-fans konden hun oren afgelopen week niet geloven. De KNVB bracht naar buiten dat het een garantstelling van twaalf miljoen euro eiste. De club zelf wist dat al, maar hield het uit strategisch oogpunt binnenskamers.

De vrees binnen FC Twente was dat oud-bestuurders Joop Munsterman, Aldo van de Laan, Hennie ten Hag en Hein Trebbe minder bereid zouden zijn om (een deel van) de vorderingen op de club (in totaal zo'n twaalf miljoen euro) te laten vallen als bekend zou worden dat er ondernemers zijn die bijspringen. De garantstelling is nodig voor de KNVB omdat de bond zeker wil weten dat FC Twente de competitie ook uit kan spelen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De KNVB verlangt dat er op 1 juni vier miljoen euro in kas is bij FC Twente. Of daarvoor de donderdagavond door de bedrijven afgegeven garantstelling moet worden aangesproken, is nog niet bekend. Dat hangt mede af van de toekomstige inkomsten uit transfers. Ook werd zaterdag bekend dat FC Twente zo'n 48 miljoen euro van Munsterman, Van de Laan, Ten Hag en Trebbe wilde, zo meldt NRC Handelsblad. De club wilde het viertal aansprakelijk stellen voor de financiële malaise bij de club. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws