Tweetal Cambuur hoopt op titel van PSV: 'Dan zal het ook bij hen gaan knagen'

Tweetal Cambuur hoopt op titel van PSV: 'Dan zal het ook bij hen gaan knagen'

Gepubliceerd: zondag 1 mei 2016 om 07:27zo 01-05-2016 om 07:27

Kevin van Veen en Rai Vloet moeten zondagmiddag voor even hun sentimenten aan de kant zetten. De Brabanders van SC Cambuur genoten hun opleiding bij PSV en hopen dan ook dat de Eindhovenaren ten koste van Ajax kampioen worden.

Uitgerekend tegen Cambuur lijkt de equipe van coach Phillip Cocu echter een monsterscore nodig te hebben. Vloet wordt gebombardeerd met berichten uit de spelersgroep van PSV. "Ze geven aan voor die goals te willen gaan", zegt de twintigjarige middenvelder, die wordt verhuurd aan de Leeuwarders, in De Telegraaf.

"Ik heb gezien wat de titel vorig jaar losmaakte. Ik had toen nooit verwacht dat het feest zo groots zou worden", gaat Vloet verder. "Iedereen snakte naar die titel en ik merk dat de honger dit seizoen net zo groot is. Daar is niets aan veranderd. Ik hoop honderd procent dat PSV kampioen wordt, maar ook dat Cambuur erin blijft. Theoretisch kan dat."

Waar Vloet ontbreekt door knieklachten, verdringt Van Veen de pijn aan zijn lies om in actie te kunnen komen in het Philips Stadion. "Ik heb al zo veel berichten gehad dat ik bijvoorbeeld maar even een eigen goal moet maken, maar dat neem ik niet serieus", lacht de 24-jarige spits. "Als mijn lies het toelaat, wil ik me heel graag laten zien."

"Bij PSV maken ze zich echt geen zorgen, zo veel individuele kwaliteiten hebben ze", denkt van Veen. "Als ze een keer flink willen scoren, dan doen ze dat gewoon. Maar als het lang 0-0 blijft, zal het ook bij hen gaan knagen en zal er voor ons ruimte komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws