Belangrijke Ajacied heeft weer basisplaats: Dit smaakt zeker naar meer

Belangrijke Ajacied heeft weer basisplaats: "Dit smaakt zeker naar meer"

01-05-2016 19:05
11

Vaclav Cerny mocht tegen FC Twente dan eindelijk eens in de basis beginnen bij Ajax. De Tsjech was meteen trefzeker voor de Amsterdammers en was verantwoordelijk voor de 1-0.

"Ik hoorde vrijdag dat ik mocht spelen", vertelt Cerny in gesprek met FOX Sports. Onder toeziend oog van veel familieleden in Arena mocht de jonge Tsjech vanaf het begin meedoen. "Ik moest lang wachten op een basisplek. Natuurlijk vind ik het belangrijk om te spelen, maar ik blijf doen wat ik altijd doe. Dat is volgens mij wel gelukt."

Cerny schoot Ajax in de 37ste minuut op voorsprong tegen een stug FC Twente en brak daarmee de wedstrijd open in het voordeel van de koploper. "Het was een mooie goal en ik had nog een paar mooie acties. Dat was eigenlijk één van de weinige momenten van mij in de tweede helft. Jammer alleen dat het geen goal opleverde."

De aanvaller hoopt aankomende zondag tegen De Graafschap opnieuw in de basis te staan. "Dit smaakt zeker naar meer, maar de trainer weet zelf het beste wie er zondag weer in de basis moeten staan. Het is zijn keuze toch?"