Hiddink voorziet Chelsea-probleem: 'Ajax doet dat en bij PSV had ik dat ook'

Hiddink voorziet Chelsea-probleem: 'Ajax doet dat en bij PSV had ik dat ook'

02-05-2016 12:27
4

Zelf maakt Chelsea al een poosje geen kans meer op de Engelse landstitel, maar het kan nog wel een belangrijke rol spelen in de titelstrijd. Maandag treft de ploeg van manager Guus Hiddink Tottenham Hotspur, dat voor zijn laatste kans vecht om Leicester City van het kampioenschap af te houden.

Bij winst van Chelsea of een gelijkspel is Leicester kampioen. Hiddink heeft er bij zijn spelers op aangedrongen om het seizoen op een waardige manier af te sluiten. "We hebben gesproken over het slechte seizoen. De spelers moeten het nu eervol afsluiten."

Hiddink hoopt daarmee Chelsea een zetje in de goede richting te geven voor volgend seizoen. "Nog twee of drie van dit soort seizoenen kan de club zich niet veroorloven. Ik denk wel dat spelers nog steeds naar deze club willen komen en dat Chelsea volgend jaar weer met ploegen als Tottenham om de titel kan strijden."

Terry
Een speler die er volgend seizoen waarschijnlijk niet meer bij is, is John Terry. Het contract van de routinier loopt af en is nog altijd niet verlengd. Hiddink denkt dat het moeilijk voor Chelsea wordt om een goede vervanger voor Terry te halen. "Het is altijd goed om ervaren spelers met een goede houding in de ploeg te hebben", zegt Hiddink tegen de Daily Mail. "Spelers als Lampard, Drogba en Ballack hebben dat in het verleden bij Chelsea gedaan. Zij kunnen de ontwikkeling van jonge spelers beïnvloeden."

"Bij Ajax doen ze dat ook en bij PSV had ik ook een paar oude spelers. Zij kunnen ervaringen aan andere spelers in de ploeg overdragen", aldus Hiddink. Terry keert maandagavond mogelijk terug in de selectie na een achillespeesblessure.