VP Award 2016: Ajax levert nummer vier van de Eredivisie

VP Award 2016: Ajax levert nummer vier van de Eredivisie

Gepubliceerd: dinsdag 3 mei 2016 om 12:30di 03-05-2016 om 12:30

De uitreiking van de VP Award 2016 is in volle gang. VoetbalPrimeur telt deze week af van de nummer vijf naar de nummer één. Maandag werd bekend dat Christian Santos van NEC op de vijfde plaats in het klassement is geëindigd en nu is het tijd voor de bekendmaking van de nummer vier: Ajax-aanvoerder Davy Klaassen.

Waar er bij Santos nog grote verschillen waren tussen de publieks- en de redactiestemmen, zaten de bezoekers en de redacteuren wat Klaassen betreft op één lijn. Zowel in de publiekspoll (1567 stemmen, 3%) als in de redactieuitslag eindigde de middenvelder op de zesde plaats. Alle stemmen bij elkaar opgeteld leverde dat de vierde eindklassering op voor Klaassen.

Mooiste acties
Ajax - FC Utrecht (2-2), 17 april 2016
SC Cambuur – Ajax (0-1), 9 april 2016
Een topspeler onderscheidt zich van de rest door op beslissende momenten toe te slaan. In de maand april bewees Klaassen tot twee keer toe dat hij bij Ajax die topspeler is. Zijn kopbal op bezoek bij degradant Cambuur bracht Ajax redding in een wedstrijd die volledig op slot zat en met zijn fraaie aansluitingstreffer tegen FC Utrecht stond hij aan de basis van een miraculeuze comeback, waardoor Ajax het voordeel behield in de titelrace.

Conclusie VP
Als één ding dit seizoen duidelijk is geworden, is dat de rol van Ajax in de titelrace zonder Klaassen al lang en breed zou zijn uitgespeeld. In de weken na de winterstop, toen de captain door een knieblessure afwezig was, hadden de Amsterdammers het zichtbaar moeilijker. Wedstrijden tegen ADO Den Haag en Vitesse werden zeer moeizaam gewonnen en tegen Heracles Almelo en Roda JC (in het laatste duel keerde Klaassen als invaller terug) verspeelde Ajax liefst vier punten. Verantwoordelijkheid nemen als het moet en niet bezwijken onder de druk, eigenschappen die je van een routinier zou verwachten, maar voor de middenvelder al een tweede natuur zijn. Het zou ons niets verbazen als Klaassen de man is die Ajax zondag op bezoek bij De Graafschap naar het kampioenschap schiet.

Poll

Is Klaassen de terechte nummer vier?

(1868 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws