Kampioenswedstrijd Ajax onder leiding van toparbiter, ook PSV-aanstelling bekend

Kampioenswedstrijd Ajax onder leiding van toparbiter, ook PSV-aanstelling bekend

03-05-2016 12:09
53

Björn Kuipers is door de KNVB aangewezen als leidsman voor de mogelijke kampioenswedstrijd van Ajax komende zondag op bezoek bij De Graafschap. Ook de arbiter van de wedstrijd tussen PEC Zwolle en PSV is bekend: Pol van Boekel. 

Kuipers floot dit seizoen al vier wedstrijden van de Amsterdammers. Zo had hij de leiding over het openingsduel van Ajax dit eredivisieseizoen. Er werd toen met 0-3 gewonnen van AZ. Ook floot hij Ajax-Roda JC (6-0), Ajax-Vitesse (1-0) en PSV-Ajax (0-2).

Normaliter stelt de KNVB geen scheidsrechter aan als hij de donderdag ervoor een Europa League heeft gefloten. Daar wijkt de voetbalbond nu vanaf, want donderdagavond fluit Kuipers Sevilla - Shakhtar Donetsk. 

De wedstrijd tussen achtervolger PSV op bezoek bij PEC Zwolle staat onder leiding van scheidsrechter Van Boekel. Van Boekel was dit seizoen twee keer eerder de leidsman bij een wedstrijd van PSV. De Eindhovenaren versloegen FC Twente met 4-2 en ook het uitduel met Groningen dat onder leiding stond van de veertigjarige arbiter werd gewonnen: 0-3.

Ed Janssen krijgt de leiding over het duel van Feyenoord met NEC. De strijd om de vierde plaats tussen FC Utrecht en AZ wordt in goede banen geleid door Richard Liesveld.