Tannane zat maandenlange schorsing uit: Klopt. Ik ben geen moeilijke jongen

Tannane zat maandenlange schorsing uit: "Klopt. Ik ben geen moeilijke jongen"

04-05-2016 07:57
1

Oussama Tannane heeft zijn sportieve carrière weer helemaal op de rit. Hoewel de Nederlandse Marokkaan momenteel uit de running is met een enkelblessure, is hij normaal gesproken een vaste waarde bij Saint-Étienne.

Tannane verruilde Heracles Almelo afgelopen winter voor de volksclub uit de Ligue 1. Hij ziet een groot contrast met een jaar geleden, toen hij in het Polman Stadion een maandenlange disciplinaire schorsing uitzat. "Mijn schorsing bij Heracles is in alle opzichten goed voor me geweest. Als mens en als voetballer", zegt Tannane in gesprek met Voetbal International.

"Bij Saint-Étienne zeggen ploeggenoten vaak: 'Vriend, ik snap niet waar dat beeld van moeilijke jongen vandaan komt.' Klopt. Ik ben geen moeilijke jongen", vervolgt de 22-jarige aanvaller. "Een groot deel van die credits moet ik geven aan Jan Smit en Nico-Jan Hoogma, de voorzitter en technisch directeur van Heracles. Natuurlijk baalde ik dat ze mij voor drie maanden schorsten. Maar zij waren ook degenen die vervolgens direct met me aan de slag gingen."

Tannane is de twee dankbaar voor hun steun. "Ze regelden een mental-coach. En Jan belde me letterlijk elke dag toen ik thuis zat. 'Ous, hoe is het jongen?', vroeg hij dan. 'Kan ik wat voor je doen?' Iedereen had me afgeschreven, maar zij bleven in mij geloven. Hoogma en Smit hebben me weer op het rechte pad gebracht. Ben ik ze eeuwig dankbaar voor."

Bij Saint-Étienne geldt Tannane nu al als een steunpilaar. Misschien speelt hij volgend seizoen wel op het hoogste Europese podium. "Ous in de Champions League. Niet gek toch, voor zo’n moeilijke jongen als ik?", besluit een lachende Tannane.