Roda hoort twijfels Kalezic over toekomst aan: Daarna gaan we evalueren

Roda hoort twijfels Kalezic over toekomst aan: "Daarna gaan we evalueren"

04-05-2016 14:45
4

Het is de vraag of Darije Kalezic in het nieuwe seizoen aan het roer staat bij Roda JC. Hoewel de Limburgers zich handhaafden in de Eredivisie, heeft de oefenmeester geen trek om nog een jaar te werken in veel financiële en organisatorische onrust.

"Ik begon bij Roda in de wetenschap dat er het eerste jaar geen middelen waren, in eerste instantie zelfs geen technische afdeling om mij te ondersteunen", zegt Kalezic tegen Voetbal International. "Als trainer heb ik heel veel geïnvesteerd om de club uit de put te trekken, Roda stabiel te maken en te voorkomen dat medewerkers hun baan zouden verliezen."

Kalezic vervolgt: "Nu moeten de club én ik een volgende stap zetten. Of dat kan, gaan we volgende week bespreken." Hij wil zich eerst richten op de laatste wedstrijd van dit seizoen. Zondag ontvangt Roda Willem II, dat de play-offs probeert te ontlopen. "Daarna gaan we evalueren."

De Bosniër beschikt in Kerkrade over een contract tot aan het einde van volgend seizoen. Hij is bezig aan zijn eerste jaar bij Roda. Daarvoor was hij als trainer werkzaam bij Jong PSV, De Graafschap, Stockport County en Zulte Waregem.