Rijkaard 'ontdekker' van Belgische verdediger: 'Ik vond het een hele eer'

Rijkaard 'ontdekker' van Belgische verdediger: 'Ik vond het een hele eer'

Gepubliceerd: woensdag 4 mei 2016 om 15:10wo 04-05-2016 om 15:10

Davy De fauw beleefde zijn doorbraak in het betaald voetbal bij Sparta Rotterdam. Niemand minder dan Frank Rijkaard ontdekte het talent van de inmiddels 34-jarige rechterverdediger.

Rijkaard, destijds trainer van Sparta, pikte De fauw eruit tijdens een duel van het tweede team van Club Brugge. "Dat was een heel speciale ervaring dat hij voor mij kwam kijken", zegt De fauw in magazine de Contractspeler. Toch aarzelde hij om de aanbieding uit Rotterdam te accepteren. "Ik heb ook pas op de laatste dagen van de transferperiode besloten naar Sparta te vertrekken."

"De club verkeerde in degradatiegevaar. Ga ik die stappen al zetten, want hoe ging dat verlopen?", legt De fauw uit. De aanwezigheid van Rijkaard gaf uiteindelijk de doorslag. "Ik vond het een hele eer dat zo’n grote naam mij naar Sparta heeft gehaald. Ik heb enorm veel van hem geleerd in het begin van mijn carrière. Spijtig genoeg heb ik hem maar een half jaartje meegemaakt bij Sparta."

De fauw speelde 4,5 seizoen op het Kasteel, waarna hij in de zomer van 2006 naar Roda JC vertrok. Hij gaf de Limburgers de voorkeur boven FC Groningen. "Ik wilde hogerop, meedoen voor de Europese plaatsen. Dat was mijn volgende stap en doelstelling in mijn carrière", aldus De fauw, die in 2011 terugkeerde naar België. Momenteel speelt hij voor Club Brugge.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws