Barcelona in vergevorderd stadium met MSN-versterking: 'Zou het wel weten'

Barcelona in vergevorderd stadium met MSN-versterking: 'Zou het wel weten'

06-05-2016 18:47
4

Hatem Ben Arfa moet de nieuwste aanwinst van FC Barcelona worden. De Franse aanvallende middenvelder leek af te dalen naar een lager niveau, maar voelt zich gerehabiliteerd na een zeer succesvolle terugkeer in de Ligue 1.

L'Equipe meldt nu dat zelfs Barcelona het helemaal in de 29-jarige Fransman ziet zitten. De Franse krant pakt flink uit met dat nieuws. Ben Arfa was dit seizoen goed voor zeventien goals in de Ligue 1. Die doelpunten maakte hij in 32 competitieduels. Daarnaast was Ben Arfa goed voor zes assists. Hij staat achter Zlatan Ibrahimovic en Michy Batshuayi op de gedeelde derde plek als 'most valuable player' van Frankrijk.

Barça zette zijn zinnen in een eerder stadium op spits Kevin Gameiro van Sevilla en verlegde daarna de aandacht naar Alexandre Lacazette van Olympique Lyon. De Spanjaarden zijn al langer op zoek naar aanvallende versterking voor het supertrio 'MSN' (Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez) en komen nu uit bij Ben Arfa, die transfervrij weg kan bij Nice.

Update 18.47 uur: Jean Pierre Rivere, de voorzitter van Nice, geeft aan dat Ben Arfa daadwerkelijk met Barcelona in gesprek is. "Ik zou erg blij voor hem en Nice zijn als deze transfer beklonken wordt", zei hij tegenover France 3. "Je wijst Barcelona niet af. Maar het is aan hem om een beslissing te maken. Als ik een speler zou zijn en Barcelona wilde me hebben, dan zou ik direct gaan. Maar het is nog niet rond, voor zover ik weet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie