Nederlandse uitblinker mikt op 'één groot feest' in Italië: Op mijn gemak

Nederlandse uitblinker mikt op 'één groot feest' in Italië: "Op mijn gemak"

06-05-2016 11:38
1

Marten de Roon ruilde vorig jaar zomer sc Heerenveen in voor het Italiaanse Atalanta Bergamo. De middenvelder paste zich in rap tempo aan in Italië en is een gewaardeerde kracht. De balafpakker kijkt terug op een bijzonder seizoen.

"Vanaf het eerste moment voelde ik me op mijn gemak hier", geeft De Roon aan op de website van zijn werkgever. "De directie, technische staf, mijn ploeggenoten en de fans gaven me allemaal een warm welkom."

"Uiteraard heeft de goede start bijgedragen aan het snelle aanpassen", geeft De Roon aan. "Maar zelf heb ik er ook alles aan gedaan me snel aan te passen. Ik kom uit Nederland en daar heerst natuurlijk een andere cultuur", aldus de controlerende middenvelder, die zich aankomende zondag definitief hoopt veilig te spelen met zijn club.

"Het moet zondag één groot feest worden tegen Udinese", kijkt De Roon vooruit naar het thuisduel. "Het is al een mooi seizoen geweest, maar als we ons zondag veilig spelen, hebben we ons doel voor dit seizoen definitief behaald."