Ziyech zou zelf voor Ajacied hebben gestemd: Hij heeft echt verrast

Ziyech zou zelf voor Ajacied hebben gestemd: "Hij heeft echt verrast"

Gepubliceerd: vrijdag 6 mei 2016 om 12:30vr 06-05-2016 om 12:30

Hakim Ziyech is verheugd met zijn uitverkiezing tot Speler van het Jaar. De middenvelder van FC Twente ziet het winnen van de VP Award 2016, waarbij hij 45 procent van de 53.816 stemmen kreeg, als een beloning voor zijn seizoen.

"Een stuk waardering dat me goed doet", zei Ziyech bij het in ontvangst nemen van de VP Award in Enschede. "Het is heel mooi dat het, ondanks alle negativiteit rond de club dit seizoen, toch gelukt is om er bovenuit te steken. Dit is de beloning en daar ben ik blij mee. Ik ga deze prijs een mooi plekje op mijn kamer geven."

Ziyech is met zeventien doelpunten en tien assists een van de meest productieve spelers dit seizoen. Over zijn jaar is hij tevreden. "Ik heb behoorlijk veel over mij heen gehad, maar dat heeft me alleen maar sterker gemaakt en beter laten spelen." Over het seizoen van FC Twente was Ziyech gematigd positief. "In de eerste seizoenshelft leek het wel alsof iedereen voor zichzelf speelde, het was geen team."

"Dat ging in de tweede seizoenshelft veel beter. We hebben er voor gevochten om deze club boven de streep te houden. Het had natuurlijk beter gekund, ook door die drie punten in mindering. Dan merk je dat de motivatie ook wel weggaat, omdat we geen play-offs meer konden halen. Jammer, maar we kunnen tevreden zijn dat FC Twente volgend seizoen gewoon weer in de Eredivisie speelt."

Zelf had Ziyech trouwens een heel andere Speler van het Jaar in gedachten. "Ik zou op (Amin, red.) Younes hebben gestemd. Een heel lastige speler, heel het seizoen al. Hij heeft echt verrast en heeft het uitstekend gedaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws