LIVE-discussie: Guardiola gaat voor derde titel, strijd om plek vier in Duitsland

LIVE-discussie: Guardiola gaat voor derde titel, strijd om plek vier in Duitsland

07-05-2016 15:15
3

Pep Guardiola kan zaterdagmiddag (15:30) op bezoek bij FC Ingolstadt 04 zijn derde titel op rij als coach van Bayern München binnenhalen. In de Bundesliga barst ook de strijd om plek vier los. Drie teams jagen op de voorronde van de Champions League, met een minimaal verschil van één punt.

De koploper van de Bundesliga heeft, met nog twee wedstrijden op het programma, een ruime voorsprong van vijf punten op achtervolger Borussia Dortmund. De Duitse grootmacht kan bij winst op Ingolstadt de 26e landstitel in de clubgeschiedenis veiligstellen. 

Guardiola wijzigt zijn elftal op twee plekken ten opzichte van het Champions League duel met Atlético Madrid. Arturo Vidal en Jerome Boateng ontbreken, zij worden vervangen door Joshua Kimmich en Thiago. Arjen Robben ontbreekt nog steeds in de selectie vanwege een blessure.

Opstelling Bayern München: Neuer, Lahm, Kimmich, Javi Martinez, Alaba, Alonso, Thiago, Costa, Müller, Ribery en Lewandowski.

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen (15:30)
Waar de top drie in Duitsland al zo goed als bepaald is, barst de strijd om plek vier zaterdagmiddag los. De huidige nummer vier, Borussia Mönchengladbach, neemt het in eigen huis op tegen nummer drie Bayer Leverkusen. De voorsprong van Leverkusen bedraagt acht punten, waardoor de ploeg verzekerd is van deelname aan de voorrondes van de Champions League. Mönchengladbach kan de vierde plaats in eigen huis verstevigen, achtervolger Hertha BSC staat gelijk in punten maar heeft een lager doelsaldo. Het verschil in doelsaldo bedraagt negen treffers.

Hertha BSC - Darmstadt 98 (15:30)
Hertha bivakkeert op de vijfde plek in de Bundesliga en hoopt op een misstap van Borussia Mönchengladbach. Het verschil in doelsaldo (9) lijkt onoverbrugbaar, waardoor Gladbach punten moet verspelen. Hertha, met oud-Feyenoorder Salomon Kalou in de basis neemt het op tegen Darmstadt, de huidige nummer veertien in Duitsland.

Schalke 04 - FC Augsburg (15:30)
Ook Schalke hoopt nog op een ticket voor de voorronde van de Champions League en wil de druk opvoeren op bezoek bij Augsburg. De ploeg uit Gelsenkirchen begint met Klaas-Jan Huntelaar in de basis. Schalke staat één punt achter op zowel Borussia Mönchengladbach als Hertha BSC.