VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers

11-05-2016 12:00
24

In de zoektocht naar de beste elf van de Eredivisie van dit jaar zijn we aanbeland bij de verkiezing van de beste centrale verdedigers. Welke twee centrale verdedigers horen volgens jou in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar?

Wij hebben een voorselectie van tien centrale verdedigers gemaakt waaruit jullie kunnen kiezen. Stem onder dit bericht in de poll op jouw favoriet en de twee verdedigers met het hoogste aantal stemmen zullen een plekje krijgen in ons Elftal van het Jaar! De tien genomineerden, in willekeurige volgorde:

Ron Vlaar (AZ)
Kreeg van AZ de kans om van zijn blessure te herstellen én wedstrijdritme in de Eredivisie op te doen en bleek een schot in de roos voor de Alkmaarders. Een verdediger met internationale allure is een zeldzaamheid in onze vaderlandse competitie en Vlaar stak met kop en schouders boven zijn collega’s uit.

Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Is op 33-jarige leeftijd nog altijd niet kapot te krijgen. Speelt alweer zestien seizoenen onafgebroken in de Eredivisie en beleefde met Heracles een van zijn beste jaren uit zijn loopbaan tot nu toe. Werd geheel terecht beloond met een nieuw eenjarig contract.

Joël Veltman (Ajax)
Is van origine natuurlijk nog altijd een centrale verdediger, maar deed het dit seizoen ook uitstekend op de rechtsbackpositie. Was een van de mannen die ervoor zorgden dat Ajax slechts 21 tegentreffers kreeg in de competitie.

Jeffrey Bruma (PSV)
Is inmiddels uitgegroeid tot de meest betrouwbare kracht van PSV. Is meedogenlozer geworden in zijn verdedigen en is veel minder op foutjes te betrappen. Bij PSV rekent men deze zomer op interesse uit het buitenland en dat is niet onlogisch: Bruma is klaar voor een nieuwe stap.

Timo Letschert (FC Utrecht)
Een van de grote verrassingen van dit seizoen. Stapte uit de relatieve anonimiteit van zijn periodes bij FC Groningen en Roda JC en klom wonderwel zelfs op naar een selectie voor het Nederlands elftal. Zeer goed seizoen bij een defensief sterk FC Utrecht.

Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Cultheld én gewoon een goede verdediger. Is op weinig fouten te betrappen en heeft ook aanvallend zijn inbreng. Mag met ADO Den Haag op een prima seizoen terugkijken met de knappe elfde plaats.

Dirk Marcellis (PEC Zwolle)
Is aan zijn tweede voetballeven begonnen bij PEC Zwolle na veel pech met blessures in zijn loopbaan. Speelt met de Zwollenaren in de play-offs om Europees voetbal en kan terugkijken op een uitstekend eerste volledig seizoen sinds 2012/13.

Rens van Eijden (NEC)
Heeft zijn transfer naar AZ helemaal verdiend met een verrassend jaar met NEC, dat vorig seizoen nog in de Jupiler League speelde. Verlaat het vertrouwde nest na zeven seizoenen voor de stap naar de subtop, waar hij opnieuw kan bewijzen een goede kracht in de Eredivisie te zijn.

Jaïro Riedewald (Ajax)
Maakte een fantastische ontwikkeling door dit seizoen. Werd onbetwiste basisspeler bij Ajax en verdiende een plekje in Oranje. Had een mindere tweede seizoenshelft door een zware blessure, maar zal de komende jaren alleen maar beter gaan worden.

Hector Moreno (PSV)
Trouwe partner van Bruma in het centrum van de verdediging. Was een topaankoop van de Eindhovenaren en heeft dat in vrijwel iedere wedstrijd bewezen. Nationaal en internationaal is de Mexicaan van grote meerwaarde voor dit PSV.

Welke centrale verdediger vond jij dit seizoen het beste? Stem in de poll hieronder op jouw favoriet! Mis je iemand? Laat het weten in het reactiesysteem!

Je kunt ook al stemmen op:
- Doelman
- Rechtsback