Verkoop Milan weer een stap dichterbij: exclusief recht voor Chinezen

Verkoop Milan weer een stap dichterbij: exclusief recht voor Chinezen

10-05-2016 16:27
4

De verkoop van AC Milan komt steeds dichterbij. Een Chinese investeringsgroep heeft het exclusief recht om de Italiaanse club te kopen verworven.

De Aziatische investeerders hebben een akkoord gesloten met Fininvest, het bedrijf dat zeventig procent van de aandelen van AC Milan in handen heeft en eigendom is van de familie Berlusconi. Door het akkoord over het exclusief recht gaat Fininvest voorlopig niet met andere investeerders om de tafel.

Wedden

Meer odds

In een persmededeling kondigt Fininvest aan dat de gesprekken met de Chinese investeerdersgroep zijn gestart. "Dit kan gezien worden als het startschot van de onderhandelingen over de definitieve overname van een groot deel van de aandelen. Deze exclusieve deal is gesloten om ons wat tijd te geven om de laatste plooien glad te strijken."

De kans is dus groot dat AC Milan in Chinese handen gaat vallen. De investeringen die dat met zich meebrengen moeten de club weer aan de top in Italië krijgt. Milan verkeert al jaren in zwaar weer en staat momenteel op de zevende plek in de Serie A.