Van Gaal-aankoop twijfelt over EK-deelname: Niet honderd procent optimistisch

Van Gaal-aankoop twijfelt over EK-deelname: "Niet honderd procent optimistisch"

10-05-2016 16:33

Morgan Schneiderlin denkt minder kans te maken op een plek in de EK-selectie van Frankrijk door zijn transfer van Southampton naar Manchester UNited. De middenvelder speelt lang niet altijd onder Louis van Gaal en vreest daardoor voor het kwijtraken van zijn positie in de Franse ploeg.

"Het zou een leugen zijn als ik zou zeggen dat ik honderd procent optimistisch ben", zegt Schneiderlin dinsdag in gesprek met L'Equipe. "Mijn kansen zijn iets kleiner. Maar ik zou ook liegen als ik zou zeggen dat ik er niet in geloof. Twee jaar lang zat ik bijna altijd bij de selectie. Het was een droom en het zit altijd in mijn achterhoofd. Ik ga vol ongeduld wachten op de aankondiging."

"Het is wel duidelijk dat alles anders is bij Manchester United", vervolgt de middenvelder. "Een goede wedstrijd bij Southampton wordt misschien wel als een slechte gezien bij Manchester. Toen ik tekende bij Manchester wilde ik alle wedstrijden spelen. Dus ik ben niet helemaal tevreden. Ik ben ook niet ontevreden. Ik ben niet blij, maar ergens in het midden. Maar dit is mijn eerste jaar, ik ben ervan overtuigd dat ik heel erg sterk terug kom volgend seizoen", aldus Schneiderlin, die in 28 competitieduels speelminuten kreeg van Van Gaal.