Wie is Renato Sanches? Vijf dingen die je moet weten over de man van 80 miljoen

Wie is Renato Sanches? Vijf dingen die je moet weten over de man van 80 miljoen

10-05-2016 17:00
11

Renato Sanches maakt de overstap naar Bayern München. Het achttienjarige talent van Benfica tekent een vijfjarig contract bij Der Rekordmeister. Maar wie is Renato Sanches eigenlijk? Onderstaand vijf dingen die je moet weten over de jonge Portugees.

1. Renato Sanches is van Kaapverdische afkomst, maar groeide op in Lissabon. Op negenjarige leeftijd kwam hij bij de jeugdopleiding van Benfica. Op zeventienjarige leeftijd sloot hij aan bij Benfica B, en een jaar later bij het eerste.

2. Renato Sanches speelde even als linksbuiten, maar is nu een box-to-box middenvelder die bekend staat om zijn kracht, passes en rust aan de bal. De achttienjarige middenvelder straalt een zelfverzekerdheid uit die je normaal gesproken niet bij jongens van zijn leeftijd ziet. Met zijn dreadlocks is de vergelijking met Edgar Davids snel gemaakt. 

3. Niet alleen Bayern München, maar ook andere grote Europese topclubs streden om de handtekening van Renato Sanches. Onder andere Manchester United, Barcelona en Real Madrid toonden interesse voor de middenvelder. Sanches was uiteindelijk te duur voor United, waarna Bayern wel toesloeg.

4. Naast het eerste elftal van Benfica komt Renato Sanches ook uit voor de Portugese nationale ploeg. Sanches speelde veertig interlands in de onder 15, onder 16, onder 17 en onder 19 van Portugal en maakte zijn debuut voor de hoofdmacht in het vriendschappelijke duel met Bulgarije op 25 maart.

5. Renato Sanches wordt gezien als de meest veelbelovende Portugese speler sinds Cristiano Ronaldo. De Portugezen hebben de middenvelder erg hoog zitten, en zijn debuut bij de nationale ploeg werd dan ook met veel gejuich ontvangen.