Update: Juventus bevestigt verlengde samenwerking met veteranen

Update: Juventus bevestigt verlengde samenwerking met veteranen

11-05-2016 14:25
2

Gianluigi Buffon lijkt voorlopig nog niet van plan om zijn keepershandschoenen op te bergen. Alles wijst erop dat zowel de 38-jarige doelman als Andrea Barzagli zijn contract bij Juventus gaat verlengen.

De kampioen van Italië heeft voor woensdagmiddag een persconferentie aangekondigd. Vlak voordat Juventus dat nieuws bekendmaakte, kwam Sky Italia dinsdag al met het bericht dat Buffon en Barzagli gaan bijtekenen tot medio 2018. De twee Italiaanse routiniers zullen hun loopbaan daarmee hoogstwaarschijnlijk afsluiten bij de topclub uit Turijn.

Buffon kondigde eerder al eens aan tot en met het WK 2018 door te willen gaan. Tegen die tijd is de sluitpost veertig jaar oud. Hij speelde sinds 2001 al 579 officiële duels voor de Oude Dame. Waar Buffon nog tot medio 2017 onder contract stond, liep dat van Barzagli deze zomer af. De 35-jarige verdediger kwam in 2011 over van Bundesliga-club VfL Wolfsburg.

Update 11 mei, 14.25 uur: Gianluigi Buffon (38) en Andrea Barzagli (35) blijven langer bij Juventus. De doelman en centrumverdediger hebben hun contracten verlengd tot medio 2018, meldt de Italiaanse kampioen. Buffon is nog altijd de onbetwiste nummer één in Turijn. Dit seizoen keepte hij 35 duels in de Serie A. Barzagli kwam dertig keer in actie.