'Prima salaris' opzij geschoven bij Groningen: Ik vertrek nu door de voordeur

'Prima salaris' opzij geschoven bij Groningen: "Ik vertrek nu door de voordeur"

11-05-2016 08:00
0

Erwin van de Looi maakt na de play-offs om Europees voetbal een sprong in het diepe door FC Groningen te verlaten. De club wilde zijn contract wel met een seizoen verlengen, maar de trainer vindt het tijd voor iets nieuws.

"Het hoofdtrainerschap is zo inspannend, dat je voor tweehonderd procent achter je beslissing moet staan", zegt Van de Looi in het Algemeen Dagblad. "En na veertien jaar Groningen twijfelde ik of mijn toekomst nog langer hier moest liggen. Dan moet je eerlijk zijn en zeggen: ik doe het niet. Ook al heeft zo'n beslissing veel consequenties. Ik kon voor een prima salaris mijn contract bij een mooie club verlengen, maar verruilde dat voor een sprong in het diepe. Ik sta nog steeds achter die keuze."

"Het wordt vast even slikken als ik binnenkort voor de laatste keer de poort uitloop. Groningen bood mij de kans om jeugdtrainer te worden. Nu vertrek ik er als hoofdtrainer. Door de voordeur, ja. We hebben de afgelopen seizoenen een serie van tien ongeslagen wedstrijden neergezet, haalden twee keer Europees voetbal, wonnen de beker en plaatsten ons ook dit seizoen voor de play-offs. Een club als Groningen tekent daarvoor", aldus Van de Looi, die nog geen nieuwe club heeft gevonden en bij Groningen wordt opgevolgd door Ernest Faber.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie