De Tien: de clubs in Europa met de duurste selecties

De Tien: de clubs in Europa met de duurste selecties

17-05-2016 10:10
4

De transferperiode komt er weer aan en met Renato Sanches en Mats Hummels (beiden naar Bayern München) zijn de eerste miljoenentransfers al voltrokken. Eerder kwam het Eredivisie-elftal met de hoogste transferwaarde aan bod, vandaag in De Tien: de clubs in Europa met de duurste selecties, aan de hand van de cijfers van Transfermakt.de. 

10. Liverpool (365 miljoen)
De traditionele Engelse top laat het dit seizoen in de Premier League afweten en ook Liverpool is daar geen uitzondering op. De ploeg van Jürgen Klopp eindigde als achtste, maar reikte wél tot de Europe League-finale. Roberto Firmino, afgelopen zomer overgenomen van Hoffenheim, is met 35 miljoen de meest waardevolle speler in de selectie.

9. Juventus (397 miljoen)
Juventus nam afgelopen zomer afscheid van Arturo Vidal, maar de Oude Dame is er zeker niet minder op geworden. Alex Sandro, Juan Cuadrado en Paolo Dybala zijn slechts een paar van de spelers die de overstap naar Turijn maakten. De meest waardevolle speler in de selectie is nog altijd Paul Pogba, met een geschatte waarde van 65 miljoen.

8. Paris Saint-Germain (414 miljoen)
Paris Saint-Germain werd dit jaar in maart al kampioen, waarmee de club het vroegste kampioenschap ooit kond vieren. De duurste speler in de selectie van de Parijzenaren is Marco Verratti, met een waarde van 60 miljoen. Zlatan Ibrahimovic is 'slechts' 15 miljoen waard.

7. Manchester United (418 miljoen)
Manchester United heeft afgelopen zomer met het aantrekken van onder andere Morgan Schneiderlin, Anthony Martial en Memphis Depay grof geïnvesteerd en dat valt terug te zien in de waarde van de selectie. De duurste speler bij United is nog altijd Wayne Rooney. Zijn marktwaarde is 40 miljoen.

6. Arsenal (440 miljoen)
Arsenal werd tweede in het seizoen waarin The Gunners de titel moesten veroveren. In de zomer van 2014 sloeg Arsenal een grote slag met het aantrekken van Mesut Özil. De Duitse ster én steraanvaller Alexis Sánchez zijn de meest waardevolle spelers uit de selectie, met marktwaardes van respectievelijk 55 en 50 miljoen.

5. Chelsea (495 miljoen)
Het seizoen van Chelsea is allerminst geslaagd te noemen: uitgeschakeld in de Champions League en de tiende plaats in de Premier League. Eden Hazard, één van de spelers die normaal gesproken de kar trekt bij The Blues, speelt misschien wel zijn slechtste seizoen ooit. Toch wordt de marktwaarde van de Belg nog altijd op 70 miljoen geschat.

4. Manchester City (501 miljoen)
Ook voor Manchester City loopt het seizoen niet zoals gehoopt. De ploeg werd in de halve finales van de Champions League uitgeschakeld door Real Madrid en eindigde als vierde in de Premier League. Wel sloeg City afgelopen zomer een grote slag met het aantrekken van Kevin De Bruyne. De middenvelder is samen met spits Sergio Agüero de meest waardevolle speler in de selectie. Beide spelers worden gewaardeerd op 60 miljoen.

3. Bayern München (572 miljoen)
Bayern München roert zich alweer flink op de transfermarkt, nog voordat deze officieel geopend is. De in bloedvorm verkerende Thomas Müller kon uitschakeling in de Champions League niet voorkomen, maar is wel de meest waardevolle speler in de selectie van Der Rekordmeister. Müllers waarde wordt geschat op 75 miljoen.

2. FC Barcelona (693 miljoen)
De marktwaarde van FC Barcelona is grotendeels toe te schrijven aan het aanvalstrio Messi, Neymar en Suarez. De drie aanvallers zijn samen 310 miljoen euro waard, bijna de helft van de totale selectie. De rest van de selectie heeft een gemiddelde waarde van bijna 29 miljoen.

1. Real Madrid (697 miljoen)
Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, James Rodriguez: het is geen verassing dat het sterrenensemble van Real Madrid de duurste selectie van Europa heeft. Ronaldo is de ultieme uitschieter met een marktwaarde van maar liefst 110 miljoen. Het gemiddelde van de rest van de selectie ligt rond de 32 miljoen.