'Roda JC heeft geen bedenktijd nodig en heeft Kalezic-opvolger klaarstaan'

'Roda JC heeft geen bedenktijd nodig en heeft Kalezic-opvolger klaarstaan'

11-05-2016 17:24
3

Het lijkt erop dat Roda JC geen gigantische zoektocht moet ondernemen om een vervanger voor Darije Kalezic te vinden. Yannis Anastasiou is de belangrijkste kandidaat in Kerkrade.

Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdag. Anastasiou zou al vóór het op non-actief stellen van Kalezic hebben gesproken met het bestuur van Roda. De tot Belg genaturaliseerde Griek heeft een verleden in Kerkrade, waar hij tussen 2000 en 2004 aan de lopende band scoorde. Dat leverde hem een promotie naar Ajax op.

Anastasiou ging na zijn actieve carrière het trainersvak in en stond ruim twee jaar lang aan het roer bij de Griekse grootmacht Panathinaikos. In november vorig jaar werd hij ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. Onder zijn leiding wist de club zich niet te plaatsen voor de Champions League en ook de Europa League bleek geen haalbare kaart.

Naast Anastasiou wordt ook Mitchell van der Gaag genoemd bij Roda JC. De oud-verdediger vertrekt na de play-offs om promotie bij Jupiler League-club FC Eindhoven.