PSV reikt verslaafde clublegende helpende hand in 'zwart gat': Geluk gehad

PSV reikt verslaafde clublegende helpende hand in 'zwart gat': "Geluk gehad"

12-05-2016 08:32
1

Luc Nilis heeft het zeer lastig gehad na zijn besluit om te stoppen met profvoetbal, zo vertelde hij woensdag in De Wereld Draait Door. Hij belandde in het zogenaamde 'zwarte gat' en kampte met een serieuze verslaving.

Dat staat ook beschreven in De Waarheid, de biografie van Nilis, die een grote speler voor PSV was. Hij maakte in het verleden 127 doelpunten voor de Eindhovenaren en raakte bij zijn volgende club Aston Villa ernstig geblesseerd. Het was einde carrière en dat viel Nilis rauw op zijn dak.

"Je stopt van de ene op de andere dag met voetbal. Ik ben bijna 2,5 jaar bezig geweest met revalideren, om te zorgen dat ik nog goed kon wandelen en misschien nog wat kon tennissen of golfen", zegt Nilis bij DWDD. Hij raakte verslaafd aan gokken en werd geholpen door PSV, dat hem als spitsentrainer wilde. "Ik heb geluk gehad om op het juiste moment terug op het veld te keren. Terug naar het veld dat ik miste."

Ruud van Nistelrooy, eveneens oud-spits van PSV, en aanvalspartner van Nilis schrok van de verslaving: "Ik kon me er niks bij voorstellen. Op het moment dat ik bij PSV kwam, was Luc mijn mentor. In zijn schaduw kon ik bij PSV aarden. Ik kon dit niet geloven."