Toptalenten van Ajax en Feyenoord helpen Oranje onder 17 jaar naar kwarfinales

Toptalenten van Ajax en Feyenoord helpen Oranje onder 17 jaar naar kwarfinales

Gepubliceerd: donderdag 12 mei 2016 om 15:32do 12-05-2016 om 15:32

Nederland onder 17 jaar heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinale van het EK dat momenteel wordt afgewerkt in Azerbeidzjan. De ploeg van bondscoach Kees van Wonderen won met 2-0 van Servië, onder meer door een goal van Feyenoorder Dylan Vente (foto). 

In een poule met verder Spanje en Italië is Oranje onder 17 geëindigd op de tweede plaats, met zes punten uit twee duels. "We mogen nu even heel blij en opgelucht zijn dat we tweede zijn geworden in deze zware poule, maar de focus moet snel weer op de volgende wedstrijd. Dan moet er weer een schepje bovenop, want dat wordt een nog zwaardere pot", aldus Van Wonderen in gesprek met Ons Oranje. 

Bij Oranje speelden onder meer Donyell Malen (Arsenal), Che Nunnely, Justin Kluivert (Ajax) en Tahith Chong (Feyenoord) mee. Van Wonderen vond de overwinning op de leeftijdsgenoten uit Servië dikverdiend. "Verder dan drie schoten van afstand zijn zij niet gekomen, terwijl wij door voorzetten vanaf de zijkant tot een kans of zes, zeven zijn gekomen. We kunnen een goed gevoel overhouden aan deze wedstrijd, maar zondag moeten we weer vol aan de bak."

In de kwartfinales neemt Oranje het op tegen de groepswinnaar uit de poule van Engeland, Denemarken en Zweden

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws