Lindgren zet heroïsche afscheidstournee door en bezorgt Groningen zege

12-05-2016 20:24
7

FC Groningen heeft het eerste duel om een finaleplaats in de play-offs om Europees voetbal met 2-1 gewonnen. Na een aardige eerste helft stond het 1-1 in Groningen, waarna Rasmus Lindgren wederom doorslaggevend was voor de gastheren. Met een doelpunt vlak na rust zorgde de Zweed voor het verschil.

Beide ploegen begonnen vol overgave aan het duel, wat in het zonovergoten Groningen een interessante openingsfase opleverde. Na tien minuten werd een goede aanval van de thuisploeg beloond met een doelpunt. Hedwiges Maduro vond met een lange bal Alexander Sorloth, die in de spits de zieke Michael de Leeuw verving.

De sterke spits hield de bal goed bij zich, gaf de bal mee aan Oussama Idrissi en met een prachtige voorzet liet de voormalig Feyenoorder rechtsback Hans Hateboer met een harde kopbal scoren. Enkele minuten later was het Wout Weghorst die bijna de gelijkmaker mocht aantekenen, zijn inzet werd echter knap gekeerd door doelman Sergio Padt. Het bleek uitstel van executie: vlak voor rust scoorde Heracles alsnog. Weghorst trof doel na doorkoppen van Jaroslav Navratil.

Direct na rust stelde Rasmus Lindgren snel orde op zaken. De verdediger, die na dit seizoen vertrekt bij FC Groningen, was afgelopen zondag al tweemaal trefzeker tegen Heracles en was vandaag weer belangrijk. Uit een hoekschop kopte de aanvoerder raak: 2-1.

In het vervolg van het duel zorgde Heracles voor de meeste dreiging, maar met enkele grote kansen, waaronder één voor Albert Rusnak, was Groningen het vaakst dicht bij de 3-1. Ondanks het overwicht dat Heracles creëerde, werd er niet meer gescoord in de Euroborg en bleef het bij 2-1. De return is zondag.