VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spitsen

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spitsen

17-05-2016 12:00
14

In de zoektocht naar de beste elf spelers van het seizoen naderen we de ontknoping. Er zijn nog twee plekjes in de aanval van het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar te verdelen en daar hebben we jullie hulp voor nodig.

VoetbalPrimeur heeft de tien beste spitsen van het jaar genomineerd en jullie kunnen onderaan dit bericht op jullie favoriet stemmen. De twee aanvallers met de meeste stemmen worden opgenomen in het Elftal van het Jaar. En vergeet niet woensdag ook nog te stemmen op de beste trainer van het jaar! De tien genomineerde spitsen:

Mike Havenaar (ADO Den Haag)
Beleefde zijn beste seizoen in de Eredivisie tot nu toe met zestien doelpunten in 31 wedstrijden. Vormde een gouden koppel voor het prima presterende ADO met Edouard Duplan.

Dirk Kuyt (Feyenoord)
Op en buiten het veld de leider van Feyenoord en zoals altijd trefzeker. Maakte de meeste competitiedoelpunten in één seizoen sinds zijn vertrek bij Feyenoord in 2006.

Christian Santos (NEC Nijmegen)
Debuteerde dit seizoen in de Eredivisie en deed dat op indrukwekkende wijze met zestien doelpunten. Een uitstekende afmaker met een paar juwelen van doelpunten in de competitie.

Luuk de Jong (PSV)
De man die heel PSV met zich meedraagt. Is sterk als aanspeelpunt, om over zijn kwaliteiten als doelpuntenmaker nog maar te zwijgen. Is veel meer dan alleen een ballenafwachter en betrekt zichzelf vaak in het spel van PSV.

Vincent Janssen (AZ)
Misschien wel de grootste verrassing van het seizoen met 27 doelpunten in zijn eerste Eredivisie-jaar. Een doelpuntenmaker pur sang en van onschatbare waarde in de wederopstanding van AZ na de winterstop.

Wout Weghorst (Heracles Almelo)
Speelde dit seizoen mee in alle competitiewedstrijden van Heracles (33 keer als basisspeler) en scoorde daarin dertien doelpunten. Is met zijn 23 jaar een spits om in de gaten te houden voor de (sub)top.

Vincent Vermeij (De Graafschap)
Pikte toch negen doelpunten mee bij een lange tijd heel matig draaiend De Graafschap. Is pas 21 jaar en kan de komende jaren belangrijke stappen gaan maken. Beleefde zijn hoogtepunt door twee keer thuis tegen Vitesse (2-2) en uit bij FC Utrecht (0-2) te scoren.

Sebastien Haller (FC Utrecht)
Liet buitenlandse interesse links liggen om zich bij FC Utrecht over een heel seizoen te bewijzen en heeft dat met verve gedaan. Begon alle 34 competitiewedstrijden in de basis en scoorde zeventien doelpunten. Fysiek sterk, technisch sterk en voor de goal sterk: Haller heeft alles wat een spits nodig heeft.

Arek Milik (Ajax)
Maakte 21 doelpunten in 31 competitiewedstrijden en is daarmee de clubtopscorer met de meeste Eredivisie-goals voor Ajax sinds Luis Suarez in 2008. Koelbloedig in zijn afronding en daarmee interessant voor buitenlandse (sub)toppers deze zomer.

Lars Veldwijk (PEC Zwolle)
Probeerde het na een mislukt Engels avontuur weer in de Nederland en niet zonder resultaat: met veertien goals in 34 wedstrijden beleefde de boomlange maar technisch begaafde spits een uitstekend eerste volledige seizoen in de Eredivisie.

Welke spits vond jij dit seizoen het beste? Stem in de poll hieronder op jouw favoriet! Mis je iemand? Laat het weten in het reactiesysteem!

Je kunt ook al stemmen op:
- Doelman
- Rechtsback
- Centrale verdedigers
- Linksback
- Controlerende/verdedigende middenvelders
- Aanvallende middenvelders/flankspelers

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie