Bij Feyenoord was ik nieuwsgierig naar de grootte van de club

"Bij Feyenoord was ik nieuwsgierig naar de grootte van de club"

Gepubliceerd: zaterdag 14 mei 2016 om 08:00za 14-05-2016 om 08:00

Fred Rutten tekende afgelopen week een contract bij Al Shabab. De 53-jarige oefenmeester heeft daarmee weer een baan gevonden. In de zandbak weliswaar, maar Rutten was vooral nieuwsgierig naar de voetbalcultuur in Dubai. Hij laat zich nu onder meer uit over de vermeende interesse van FC Twente.

"Toen ik naar Vitesse ging, was ik nieuwsgierig om te werken met een buitenlandse eigenaar. Bij Feyenoord was ik nieuwsgierig naar de grootte van de club", vertelt Rutten in gesprek met TC Tubantia. "En nu ben ik nieuwsgierig naar het avontuur. Ik heb altijd gezegd dat ik een keer iets heel anders wilde. Iets ver weg, in een andere omgeving. En dit is totaal iets anders."

Rutten kreeg na het tekenen van het contract direct het predikaat 'geldwolf'. "Natuurlijk begrijp ik dat. De voorwaarden zijn ook goed, dat hoef ik niet te ontkennen. Maar ik wil dit onbekende gewoon eens een keer meemaken", aldus Rutten, die nog niet heel veel weet over het voetbalniveau in Dubai. "Daar ga ik me de komende weken verder in verdiepen. Maar geloof me: uiteindelijk komt het voetbal overal op hetzelfde neer, waar in de wereld je ook bent."

De Gelderse hoofdcoach heeft meegekregen dat FC Twente momenteel in zwaar weer zit. Als de club uit Enschede een nieuwe hoofdtrainer nodig heeft, spitst Rutten zijn oren. "Ik ben nu niet gevraagd, dan hoef ik daar ook niet over na te denken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws