Van den Brom: Vind dat prachtig, maar het heeft wel gevolgen voor je competitie

Van den Brom: "Vind dat prachtig, maar het heeft wel gevolgen voor je competitie"

14-05-2016 12:55
7

John van den Brom kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op het seizoen van AZ. Voor de tweede keer onder zijn leiding kwalificeerde de formatie uit Alkmaar zich voor de Europa League. Van den Brom had het nodige werk te doen na de vele mutaties in de zomer. 

In de eerste maanden van het seizoen liet AZ veel punten liggen. "Dat heeft in eerste instantie te maken met de vele wijzingen in de groep. En we speelden veel met jonge jongens. Ik vind dat prachtig, maar het heeft wel gevolgen voor je competitie", blikt de oefenmeester terug met RTV Noord-Holland. "We konden heel goed spelen, maar ook heel slecht. Die ondergrens hebben we vaak aangetikt in combinatie met drie wedstrijden in de week spelen."

Of er in de komende maanden wéér een leegloop plaats gaat vinden? "Het doel voor ons als club is om de groep intact te houden en eventueel iets te versterken. We hebben dat net al gedaan met Rens van Eijden. Verder zullen we een middenvelder erbij moeten halen, omdat Thom Haye vertrekt", stelt Van den Brom. "Als je de rest bij elkaar houdt, dan kun je ook je ambitie bij stellen wat je volgend seizoen wil doen."