Smeuïg incident rond PSV-duo: Alsof het stil zou blijven met die sociale media

Smeuïg incident rond PSV-duo: "Alsof het stil zou blijven met die sociale media"

Gepubliceerd: zaterdag 14 mei 2016 om 13:36za 14-05-2016 om 13:36

Jeroen Zoet en Maxime Lestienne zorgden in december 2015 voor een hoop commotie door in het Eindhovense nachtleven te worden gearresteerd. Het PSV-duo belandde een nachtje in de cel. Toon Gerbrands, directeur van de landskampioen, kan het incident inmiddels relativeren. 

"Mooi verhaal blijft dat van Zoet en Lestienne. Dat de commissaris van de politie mij belt en zegt dat er twee jongens van ons in de cel zitten. Ik vond het bijzonder dat ze in Brabant blijkbaar nog bellen. Hij zei: we mogen de namen niet disclosen, waarop ik vertelde dat het van mij wél mocht. Gooi maar naar buiten. Alsof het stil zou blijven met al die sociale media. Lekt toch uit", vertelt Gerbrands aan Voetbal International. 

"Maar kun je ook een seintje geven hoe laat ze eruit mogen?, vroeg ik hem. Zou hij doen. Teammanager Mart van den Heuvel pikte ze op en bracht die twee naar De Herdgang. Cocu en ik ernaartoe. Ik zei: vertel eerlijk wat er is gebeurd, niet liegen. Nou, hebben ze gedaan."

"Ze vonden zelf ook dat het nergens op leek wat ze hadden gedaan, dus hebben we een persbericht gemaakt en nergens omheengedraaid. Kijk, met die twee boeken we op dat moment geen winst meer, maar met die andere 28 spelers wel. Na de winter kon Phillip Cocu dit weer gebruiken als voorbeeld van hoe het níét moet", besluit hij. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws