Goudhaantje Suarez knalt Barcelona met hattrick naar zege en 24e landstitel

14-05-2016 18:48
25

FC Barcelona heeft zich zaterdagavond voor de 24e keer in de clubhistorie tot kampioen van Spanje gekroond. Een 3-0 overwinning bij laagvlieger Granada was voldoende voor de koploper. Luis Suarez tekende voor alle doelpunten.

Barcelona ging met een voorsprong van één punt op achtervolger Real Madrid de slotronde van de Primera Division in. Een uitzege op nummer zestien Granada zou voldoen voor de formatie van Luis Enrique. Barça kwam geen moment in de problemen. Al voor rust was de wedstrijd beslist. Suarez tekende in de 22e en de 38e minuut van het duel voor de doelpunten. Na de pauze completeerde hij zijn hattrick. De voormalig speler van Liverpool en Ajax bracht zijn seizoenstotaal daarmee op 40 treffers (!) in 35 duels. Ook in de Champions League scoorde de Uruguayaan achtmaal.

Real Madrid pakte evenals Barcelona drie punten. Dat deed het op bezoek bij Deportivo La Coruna. Ook De Koninklijke won met 2-0, dankzij twee snelle goals van clubtopscorer Cristiano Ronaldo. De Portugees bleef daarmee in het spoor van Suarez; Ronaldo eindigt het seizoen met 35 competitiedoelpunten. De simpele zege van de Madrilenen in Galicië mocht niet baten.

Na het veroveren van de zesde landstitel in acht jaar kan Barça volgende week nóg een hoofdprijs aan de toch al imponerende prijzenkast toevoegen. Op zaterdag 22 mei is Sevilla de tegenstander in de bekerfinale. Real speelt een week later de Champions League-finale tegen Atlético Madrid.