Heracles vermorzelt Groningen in verlenging en borduurt voort op topseizoen

15-05-2016 14:58
24

Heracles Almelo heeft zich zondagmiddag op miraculeuze wijze geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. In het eigen Polman Stadion werd FC Groningen na verlengingen met liefst 5-1 verslagen.

Lang zag het er slecht uit voor Heracles, dat donderdag in De Euroborg met 2-1 onderuit ging door doelpunten van Hans Hateboer, Rasmus Lindgren (Groningen) en Wout Weghorst (Heracles). In de eerste helft wilde de bal er bovendien niet in, mede door uitstekend keeperswerk van Sergio Padt.

De doelman verrichte de ene na de andere redding en zag tot zijn geluk teamgenoot Albert Rusnák aan de andere kant scoren. Heracles moest daardoor op zoek naar doelpunten, stuurde verdediger Ramon Zomer naar voren en werd beloond voor de constante strijdlust.

Zomer kopte tien minuten voor tijd de 1-1 binnen en in de slotminuten was ook Paul Gladon trefzeker met een kopbal. Door de gelijke stand over twee duels (3-3) moest er verlengd worden. Daarin drukte Heracles door. Weghorst maakte de 3-1 en Brahim Darri en Joey Pelupessy (schitterende knal) brachten de thuisploeg in veilige haven.

Heracles staat daardoor in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De winnaar van het duel tussen FC Utrecht en PEC Zwolle is daarin de tegenstander.