NAC-bekende wil oude club afstoppen: Zullen me niet hartelijk ontvangen

NAC-bekende wil oude club afstoppen: "Zullen me niet hartelijk ontvangen"

16-05-2016 20:35
6

Willem II slaagde er maandag in om Almere City uit te schakelen in de play-offs. Met een klinkende 5-2 overwinning tankten de Tilburgers vertrouwen voor de finale tegen aartsrivaal NAC Breda.

Voor Erik Falkenburg worden het twee speciale wedstrijden. De aanvaller van Willem II degradeerde vorig jaar met NAC Breda naar de Jupiler League en maakte vervolgens de gevoelige overstap naar Tilburg. "Het wordt een heet strijdje", geeft Falkenburg aan in gesprek met FOX Sports. "Ik verwacht veel kabaal en een hoop spektakel. Het is natuurlijk wel speciaal omdat ik vorig seizoen ben gedegradeerd met NAC, wat natuurlijk heel vervelend was."

Falkenburg stond dit seizoen bij alle 34 competitiewedstrijden aan de aftrap en maakte elf doelpunten. De middenvelder beseft dat hij bij de Bredase fans vorige zomer een gevoelige snaar heeft geraakt. "Ik ben niet bang voor de fans, maar ik denk niet dat ze me hartelijk zullen ontvangen. We moeten tegen NAC lef tonen en laten zien hoe goed we kunnen voetballen", aldus Falkenburg.