De Tien: spelers die gepasseerd zijn voor het EK 2016 in Frankrijk

De Tien: spelers die gepasseerd zijn voor het EK 2016 in Frankrijk

18-05-2016 10:10
11

Het EK 2016 komt steeds dichterbij en de teams krijgen steeds meer vorm. Daarmee worden ook de namen van de spelers bekend die het eindtoernooi dit jaar niet mee zullen maken. Vandaag in De Tien: spelers die gepasseerd zijn voor het EK 2016 in Frankrijk.

Fernando Torres (Spanje)
Fernando Torres gaat deze zomer niet in actie komen voor Spanje. De spits van Atlético Madrid verkeert in goede vorm, maar wordt toch thuis gelaten. Opvallend, want Vicente Del Bosque neemt maar twee spitsen mee naar het eindtoernooi.

Diego Costa (Spanje)
Ook Diego Costa wordt niet opgeroepen voor het EK. De spits van Chelsea is niet geselecteerd omdat hij niet fit genoeg is. Vicente Del Bosque heeft aangegeven alle situaties te hebben bekeken, maar hij wil niet opgezadeld worden met spelers die niet fit zijn.

Karim Benzema (Frankrijk)
In april werd al bekend gemaakt dat Karim Benzema niet zou worden geselecteerd voor het EK in Frankrijk. De aanvaller van Real Madrid was niet meer welkom bij Les Bleus vanwege een afpersingszaak rondom Mathieu Valbuena.

Leighton Baines (Engeland)
Leighton Baines kan niet terugkijken op een succesvol seizoen met Everton. De linkervleugelverdediger werd geplaagd door blessures en kreeg het aan de stok met trainer Roberto Martinez. De 31-jarige verdediger zou de nodige ervaring brengen in de Engelse nationale ploeg, maar moet Danny Rose, Ryan Bertrand en Nathaniel Clyne voor zich laten.

Santi Cazorla (Spanje)
Santi Cazorla komt net terug van een blessure, na vijf maanden buitenspel te hebben gestaan. De bondscoach van Spanje wil geen risico nemen en heeft de kleine Spanjaard van Arsenal daarom niet opgeroepen.

Theo Walcott (Engeland)
Theo Walcott gaat komende zomer niet mee naar Frankrijk. De vleugelaanvaller speelde in de kwalificatie vier wedstrijden en was drie keer trefzeker, maar heeft inmiddels de concurrentiestrijd met Andros Townsend, Adam Lallana en Marcus Rashford verloren. Het is inmiddels alweer tien jaar geleden dat Walcott zijn laatste EK speelde.

Juan Mata (Spanje)
Juan Mata is één van de opvallende afwezigen in de selectie van bondscoach Vicente Del Bosque. Del Bosque noemt de keuze om Mata thuis te laten pijnlijk. "We moeten besluiten nemen en dit is de beste" geeft de trainer aan.

Dejan Lovren (Kroatië)
Bondscoach Ante Cacic van Kroatië heeft besloten om Dejan Lovren thuis te laten. De verdediger van Liverpool zou onenigheid gehad hebben met zijn coach, Lovren zou neerkijken op zijn teamgenoten.

Mathieu Valbuena (Frankrijk)
Mathieu Valbuena gaan we komende zomer ook niet in actie zien. De 52-voudig international van Frankrijk wordt naar alle waarschijnlijkheid vanwege dezelfde reden als Karim Benzema thuisgelaten.

Kevin Trapp (Duitsland)
Manuel Neuer zal het doel van Duitsland verdedigen op het EK in Frankrijk, maar Kevin Trapp is ook als tweede of derde doelman niet geselecteerd. Vanwege de heftige concurrentie heeft Joachim Löw er voor gekozen om Kevin Trapp thuis te laten. De doelman van PSG moet Marc-André ter Stegen van Barcelona en Bernd Leno van Bayer 04 Leverkusen voor zich laten. 

(Hatem Ben Arfa, Morgan Schneiderlin en Alexandre Lacazetten zij wellicht niet geselecteerd, maar staan wel op de reservelijst van de Franse nationale ploeg)