Als ik Overmars was, zou ik met Milik niet eens op het EK wachten

Als ik Overmars was, zou ik met Milik niet eens op het EK wachten

18-05-2016 15:00
6

De nieuwe trainer van Ajax, de zinderende titelstrijd, de toekomst van Vincent Janssen; allemaal vinden we er iets van. Ook op de redactie van VoetbalPrimeur. Daarom beginnen we met iets nieuws.

Elke dag ventileert één van de VP-redacteuren zijn mening in een opiniërend stuk. Kort, snel, to the point. Niet meer dan 140 woorden.

Woensdag 18-05: Als ik Overmars was, zou ik met Milik niet eens op het EK wachten

Het is van Ajax natuurlijk best slim om het standpunt in te nemen dat Arek Milik 'in principe' niet weg mag, zoals De Telegraaf dinsdag berichtte. Voor zijn waarde zou het een domme zet zijn om te zeggen dat hij verkocht mag worden. Maar als er écht vijftien á twintig miljoen euro op Milik geboden wordt, moet Ajax hem blind verkopen. Voor een spits die het vooral van z'n linkerbeen moet hebben en in de combinatie amper uit de verf komt, is dat de absolute hoofdprijs. Zelfs nu Frank de Boer vertrekt - allesbehalve een Milik-fan - zou een transfer van om en nabij de vijftien miljoen euro een gouden zaak voor Ajax zijn. Vergeet niet: nog geen twaalf maanden geleden kostte hij Ajax 2,8 miljoen euro. Als ik Overmars was, zou ik niet eens op het EK wachten. (Wout Stravers - hoofdredacteur VoetbalPrimeur)

De columns van dinsdag gemist? Lees 'm hier!