Willem ll wil 'juridisch getouwtrek' voorkomen: We gaan vol voor de zege

Willem ll wil 'juridisch getouwtrek' voorkomen: "We gaan vol voor de zege"

18-05-2016 18:40
5

Als FC Twente naar de Jupiler League degradeert, is Willem ll zeker van lijfsbehoud. De Tilburgers willen hoe dan ook winnen om 'juridisch getouwtrek' te voorkomen. Dat laat directeur Berry van Gool weten.

De finale van de play-offs om promotie/degradatie wordt gespeeld tussen Willem ll en NAC Breda, maar als Twente degradeert is Willem ll voor komend seizoen hoe dan ook verzekerd van Eredivisie-voetbal. Van Gool wil het safe spelen door gewoon volle bak te gaan. "We gaan vol voor de zege tegen NAC, om iedere vorm van juridisch getouwtrek te voorkomen", laat de directeur aan Omroep Brabant weten.

Dat de KNVB Twente terug wil zetten naar de Jupiler League, komt voor Van Gool niet als een verrassing. Wel zet de directeur vraagtekens bij het moment waarop het bekend wordt gemaakt. "Heel vreemd, midden in de play-offs. Wacht dan tot na het weekend", reageert hij tegen het Brabants Dagblad. Van Gool rekent zich nog niet rijk. "Laten we niet te vroeg juichen. Bovendien is het voor de goedwillenden bij FC Twente natuurlijk een ramp. Maar er is daar zo structuteel frauduleus gehandeld, dat een zware straf mijns inziens onontkoombaar was."