Dijkhuizen komt met oplossing: Laat alle ploegen voor die plaats strijden

Dijkhuizen komt met oplossing: "Laat alle ploegen voor die plaats strijden"

18-05-2016 20:09
21

Door de nakende degradatie van FC Twente naar de Jupiler League is er een vreemde situatie ontstaan in de play-offs om promotie/degradatie. NAC Breda-trainer Marinus Dijkhuizen snapt werkelijk niets van de beslissing van de licentiecommissie van de KNVB om dit nieuws nu naar buiten te brengen.

Voor NAC verandert er op het eerste gezicht niets door de FC Twente-straf. De Bredanaren moeten over twee duels winnen van Willem II om te promoveren. De Tilburgers hoeven echter niet meer te vrezen voor degradatie en mogen de tweeluik dus gewoon verliezen. "Ik kan op voorhand niet zeggen hoe zo’n elftal er mee omgaat", zegt Dijkhuizen tegen Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"Wat ik wel kan zeggen: dit is een grote nederlaag voor het Nederlands voetbal. Er is geen touw vast te knopen aan de regelgeving. Dit durf ik in Engeland niet te vertellen", vervolgt Dijkhuizen, oud-trainer van Brentford. "Qua timing is dit natuurlijk het slechts denkbare moment om met zo’n maatregel naar buiten te komen, een dag voor zo’n beladen derby tussen NAC en Willem II. Het is bizar dat Cambuur er baat bij heeft dat Willem en De Graafschap winnen. Deze maatregel is in het nadeel van de Eerste Divisie clubs."

Dijkhuizen vindt dat de KNVB deze situatie anders moet oplossen. "Laat alle ploegen voor de opengevallen plaats van FC Twente strijden", aldus de NAC-oefenmeester.