Van Praag ontkent geruchten in media: Daar is nooit sprake van geweest

Van Praag ontkent geruchten in media: "Daar is nooit sprake van geweest"

19-05-2016 09:55
4

Michael van Praag ziet in zichzelf de bruggenbouwer bij de UEFA. De KNVB-voorzitter stelde zich woensdag kandidaat om de door de FIFA geschorste Michel Platini op te volgen. De Amsterdammer wil weer een eenheid creëren bij de UEFA.

Voordat Van Praag aan zijn ambities kan werken, moet hij eerste de verkiezingen in september winnen. "Ik wil de impasse bij de UEFA van de laatste acht maanden zonder Platini doorbreken en de weg plaveien voor een jongere voorzitter. Het voetbal is toe aan een nieuwe generatie bestuurders", zegt Van Praag in De Telegraaf.

Van Praag ziet voldoende werk. "Nu liggen er uitdagingen, zoals de dreiging van clubs om een eigen competitie op te zetten, de structuur van clubcompetities, mensenrechten, discriminatie, hooliganisme en de relatie met de EU-veranderingen."

Tot nu toe is Van Praag de enige die zich kandidaat heeft gesteld. Tegenstanders hebben tot 20 juli de tijd om zich te melden. In de media circuleerden berichten dat de UEFA de intentie had om unaniem één kandidaat naar voren te schuiven. "Daar is nooit sprake van geweest. De UEFA vindt nou juist dat elke bond met een kandidaat moet kunnen komen. Misschien zitten er in het UEFA-bestuur nog wel meer mensen die voorzitter willen worden", aldus Van Praag in het Algemeen Dagbad.