NAC recht de rug tegen rivaal Willem II en zet eerste stap richting Eredivisie

NAC recht de rug tegen rivaal Willem II en zet eerste stap richting Eredivisie

19-05-2016 20:24
42

De eerste confrontatie tussen NAC Breda en Willem II in de finale van de play-offs is donderdagavond in een overwinning voor de thuisploeg geëindigd. In het Rat Verlegh Stadion werd het 2-1. Zondagmiddag volgt de return. 

Voor de pauze waren de gasten uit Tilburg heer en meester in Breda. Al binnen enkele minuten had Guus Hupperts de ploeg van trainer Jurgen Streppel op voorsprong gezet. De vleugelaanvaller kopte van dichtbij binnen. Willem II kwam in het vervolg van de eerste 45 minuten amper in de problemen. NAC-aanvaller Danny Verbeek schoot nog wel op de lat. 

Ook na de pauze begon Willem II prima, maar nadat NAC-trainer Marinus Dijkhuizen had ingegrepen - Joey Suk en Kevin Brands kwamen na een uur spelen in de ploeg - kantelde de wedstrijd. Eerst was het Brands die van dichtbij binnentikte op aangeven van Seuntjens en in de slotfase was het diezelfde Seuntjens die een dwarrelbal in de verre hoek zag verdwijnen. 

Zondag kan De Parel van het Zuiden in het Koning Willem II Stadion promotie gaan afdwingen. Hoe het over drie dagen ook afloopt, Willem II lijkt sowieso zeker van lijfsbehoud. Dat is het gevolg van de beslissing van de licentiecommissie van de KNVB om FC Twente de Jupiler League in te sturen.