'Chelsea gaat voor verdediger van 65 miljoen én oude bekende uit België'

'Chelsea gaat voor verdediger van 65 miljoen én oude bekende uit België'

20-05-2016 15:25
8

Everton mag stilaan afscheid gaan nemen van Romelu Lukaku. De trefzekere aanvaller wil vóór de start van het EK zijn transfer afronden, en Chelsea is een kanshebber.

De Londense club heeft deze week stappen gezet om Lukaku terug te halen naar Stamford Bridge, meldt Het Laatste Nieuws. De Belgische spits stond van 2011 tot en met de zomer van 2014 al onder contract bij Chelsea, maar werd niet op waarde geschat en verkocht aan Everton.

Daar lijkt de grootmacht nu spijt van te hebben. Chelsea zou contact hebben opgenomen met Everton om te spreken over twee spelers: Lukaku én John Stones. Het beloven pittige onderhandelingen te worden, omdat Everton niet van plan is om de dragende krachten zomaar te laten gaan.

De Everton-leiding wil tachtig miljoen euro vangen voor Lukaku, een bedrag dat Chelsea niet wil betalen. In de tussentijd zou de Belg een terugkeer naar zijn jeugdliefde wel zien zitten. Stones moet zo'n 65 miljoen euro opleveren en dat bedrag kan alleen maar hoger worden als hij goed presteert op het EK met Engeland.